In Nederland en de rest van de wereld is er een groot te kort aan bouwmaterialen of stijgt de levertijd van diverse bouwmaterialen aanzienlijk. Mede door de oorlog in Oekraïne is er grote schaarste in de wereld, maar ook maken we op dit moment de grondstoffen van de wereld op. Om deze reden is het van groot belang dat we kijken naar de mogelijkheden om materialen een tweede kans te geven.

Materialen een tweede kans

Bij 2e Kans Bouwmaterialen geven wij materialen, mensen en milieu een tweede kans. Dit doen wij door het inzetten van mensen op de juiste plek binnen het recycling proces. Samen met onze collega’s gaan wij dagelijks op zoek naar bouwmaterialen die klaar zijn voor een tweede kans. Dit kunnen balken zijn, maar ook ramen en kozijnen die vrijkomen bij de sloop van een gebouw. Door een grondige voorselectie uit te voeren, zorgt 2e Kans Bouwmaterialen er voor dat de materialen gereed zijn voor hergebruik.

DIY-projecten met duurzame bouwmaterialen

Door gebruik te maken van de bouwmaterialen uit het 2e Kans Bouwmaterialen depot, maak jij elk DIY-project duurzaam! Je geeft namelijk met jouw project bouwmaterialen een tweede leven. Diverse mensen zijn je al voorgegaan. Zo maken mensen lampen met balken, vijvers met gebruikte lavastenen en een keet met hergebruikte retro deuren en balken uit ons depot! Bent u op zoek naar een leuk DIY-project? Wij geven verschillende tips op ons Instragram account. Volg ons en u mist niks!

Gaat u binnenkort aan de slag? Bekijk ons huidige assortiment aan bouwmaterialen online in onze webshop. Brengt u liever een bezoek aan ons depot? Geen probleem! Bekijk hier onze openingstijden.

Chat openen
Hallo, heb je iets gezien waarin je geïnteresseerd bent of ben je naar iets specifieks op zoek?