Toen Peter een aantal jaar geleden met zijn jobcoach het imposante terrein van KoreNet opliep, twijfelde hij of hij wel op het juiste adres was. Het tegendeel bleek waar. Hij vond bij de afvalverwerker de plek die hij nodig had om weer met plezier aan het werk te kunnen. Bij ‘2e Kans Bouwmaterialen’ sorteert hij sloop- en bouwafval, zoals balken, isolatiematerialen en kozijnen, en zorgt hij ervoor dat het weer klaar is voor verkoop en hergebruik.

Voordat JobUp op zoek ging naar een passende werkplek voor Peter zat hij al vijf jaar thuis. Hij was opgeleid als elektromonteur en IT-er, maar door zijn depressies lukte het niet om aan het werk te komen. Hij had verwacht nooit te kunnen werken. Toen hij echter tot geloof kwam, kreeg hij ruimte in zijn hoofd en weer perspectief op werk. Hij schreef zich in bij re-integratiebureau JobUp, die een mogelijke plek bij afvalverwerker KoreNet vond. Jobcoach Jeroen: “Het was, gezien de opleiding van Peter, misschien niet de meest voor de hand liggende werkomgeving. Maar wel een veilige plek om weer langzaam het werk op te pakken en te ontdekken wat hij aankon”

Het afval- en recyclingsstation in Groot-Ammers blijkt inderdaad toch de juiste omgeving te zijn. Het familiebedrijf is een fijne plek met korte lijntjes en een groot wij-gevoel onder de ongeveer veertig werknemers. Bij de afdeling ‘2e Kans Bouwmaterialen’ krijgt Peter de ruimte om langzaam uren op te bouwen en te ontdekken waar hij goed in is. Die ruimte krijgt hij niet alleen, hij pakt deze ook met beide handen aan. Zijn leidinggevende ziet dat Peter organisatorisch sterk is en geeft hem de verantwoordelijkheid voor het op orde maken van het terrein. En inmiddels zorgt Peter er ook voor dat de bouwmaterialen online zichtbaar en verkoopbaar zijn. Het detacheringscontract met JobUp is inmiddels afgelopen en Peter is in vaste dienst van KoreNet. Dat het bedrijf hiertoe bereid is, geeft hem ook een gevoel van vertrouwen.

Inmiddels zijn er meerdere mensen met afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam bij KoreNet. Soms op detacherings of uitzendbasis, soms alleen met jobcoaching via JobUp. Het is volgens het bedrijf belangrijk dat iedereen een kans verdient om aan het werk te kunnen. En om oog te hebben voor het individu. Peter: “Mijn leidinggevende zegt altijd dat je een aap niet moet laten zwemmen. Het is belangrijk om te focussen op wat iemand kan, en hoe iemand kan ontwikkelen. Want als je ergens goed in bent, word je daar gelukkig van!”

Chat openen
Hallo, heb je iets gezien waarin je geïnteresseerd bent of ben je naar iets specifieks op zoek?