Veel mensen hebben het over de circulaire economie en circulair bouwen, maar wat houdt dat nou precies in? In deze blog vertellen wij je graag wat circulaire bouwmaterialen zijn en hoe je hiermee circulair kan bouwen.

Wat is circulair bouwen?

Circulair bouwen is een vorm van duurzaam bouwen waarbij de principes van circulariteit in de bouw wordt toepast. Een gebouw of een project is circulair als bij de bouw en het beheer de materialen in een gesloten kringloop worden gehouden. Simpelweg houdt het in dat de materialen die gebruikt worden tijdens de bouw na de sloop hergebruikt kunnen worden of omgezet worden naar een nieuwe grondstof. 2e Kans Bouwmaterialen heeft een belangrijke functie binnen het circulair bouwen. Wij gaan langs bij sloopprojecten en kijken naar welke materialen gereed zijn of gereed gemaakt kunnen worden voor hergebruik. Deze bouwmaterialen verkopen wij weer in onze webshop, hiermee kunt u uw project circulair en duurzaam maken.

Voorbeelden van circulaire bouwmaterialen

Eigenlijk zijn alle bouwmaterialen uit ons assortiment circulair. Wij halen de materialen uit sloopprojecten en maken deze gereed voor hergebruik. Zo zijn balken, klinkers, luiken en isolatiemateriaal allemaal circulaire bouwmaterialen. Op onze website zie je enkele voorbeelden wat er gemaakt kan worden van deze materialen. Zo hebben wij klanten gehad die van palen een hek heeft gemaakt of een schuur met circulaire OBS platen. Ook maken mensen vlonders van hout wat zij kopen in het 2e Kans bouwdepot.

Wie is 2e Kans Bouwmaterialen?

Met 2e Kans Bouwmaterialen tillen wij het recyclen van afval binnen onze bedrijven naar een hoger niveau. Waar KoreNet op haar milieustraat afval omzet naar grondstoffen voor bedrijven, geven wij na een zorgvuldige voorsortering materialen een tweede kans. Dit doen wij door het inzetten van de juiste mensen op de juiste plek binnen het recycleproces. Bij 2e Kans Bouwmaterialen geloven wij in een duurzame toekomst voor mensen, milieu en materialen. Duurzaamheid en sociale betrokkenheid binnen de bedrijven van de Korevaar Groep.   

Chat openen
Hallo, heb je iets gezien waarin je geïnteresseerd bent of ben je naar iets specifieks op zoek?