Steeds meer ZZP’ers, aannemers, bouwbedrijven, maar ook particulieren willen aan de slag met duurzame bouwmaterialen. Maar wat zijn duurzame bouwmaterialen? En waar kan je duurzame bouwmaterialen vinden? Wij leggen het graag aan je uit!

Wat zijn duurzame bouwmaterialen?

Er zijn twee soorten duurzame bouwmaterialen: bouwmaterialen gemaakt van duurzaam materiaal en bouwmaterialen die na de sloop van een gebouw, woning, etc. een tweede, derde of vierde kans krijgen. In dit artikel geven wij uitleg over het laatste type bouwmateriaal. Duurzame bouwmaterialen die gemakkelijk als product hergebruikt kunnen worden zijn:

  • Klinkers
  • Balken
  • Kozijnen
  • Deuren
  • Dakpannen
  • europallets

Bovenstaande materialen en andere materialen zoals bijvoorbeeld betonputten, palen en isolatiemateriaal kunnen na de ontmanteling van een gebouw nogmaals ingezet worden bij bouw- of klusprojecten.

Wat kan je maken van duurzame bouwmaterialen?

Duurzame bouwmaterialen zijn multifunctioneel. Zo hebben veel mensen de afgelopen jaren van europallets tuinbanken en bedden gemaakt. Naast de DIY-projecten worden ook vlonders gemaakt van tweede kans balken, maar ook een schuur met gebruikte OBS Platen. Bekijk hier voorbeelden uit de praktijk. Heb jij iets gemaakt van duurzame bouwmaterialen? Dit kan een kunstwerk, klusproject of iets anders zijn dan zien wij dat graag! Stuur jouw project naar info@2ekansbouwmaterialen.nl.

Waar komen duurzame bouwmaterialen vandaan?

De afgelopen jaren streven steeds meer bedrijven naar het circulair slopen van gebouwen, woningen, etc. Door deze nieuwe ontwikkelingen en onze vaste leveranciers, worden er bij de sloopwerkzaamheden al materialen gescheiden gehouden om te kunnen hergebruiken. Op deze manier verdwijnen de materialen niet in de verbrandingsinstallaties, maar kunnen ze tegen een scherp tarief aangeboden worden aan klussers, DIY’ers, ZZP’ers en kunstenaars. Bent u op zoek naar specifieke bouwmaterialen? Geef jouw materiaalwens op & je ontvangt een bericht als het materiaal op voorraad is!

Samenwerking Korevaar B.V. en 2e Kans Bouwmaterialen

2e Kans Bouwmaterialen heeft een mooie samenwerking met Korevaar B.V. waardoor er vooraf aan de sloopwerkzaamheden al een inventarisatie wordt gemaakt van de herbruikbare materialen. Naast Korevaar B.V. werkt 2e Kans Bouwmaterialen ook met andere leveranciers samen. Hierdoor kunnen wij jou voorzien van een uitgebreid aanbod van Bouwmaterialen. Wist je dat wij de bouwmaterialen in heel Nederland leveren? Bekijk ons aanbod in onze webshop.

KoreNet BV

2e kans Bouwmaterialen is een initiatief van KoreNet B.V. KoreNet is het sorteer- en bewerkingsbedrijf in Groot-Ammers. Waar KoreNet zich focust op het opwerken van afval naar herbruikbare grondstoffen, ligt bij 2e Kans Bouwmaterialen de focus bij het hergebruiken van bestaande bouwmaterialen. Door deze combinatie kunnen wij zowel particulieren als bedrijven de mogelijkheid bieden om gebruik te maken van duurzame (bouw)materialen.

Chat openen
Hallo, heb je iets gezien waarin je geïnteresseerd bent of ben je naar iets specifieks op zoek?