Duurzaamheid wordt steeds belangrijker bij bouwprojecten en woonprojecten in Nederland. Zo zijn er al diverse aannemers begonnen met het recyclen van bouwmaterialen. Dit doen zij door bouwmaterialen die vrijkomen bij de sloop weer in te zetten bij nieuwbouwprojecten. Ook zijn er diverse bouwbedrijven die bouwmaterialen na een groot project over hebben. Dit is vaak niet voldoende voor een volledige wijk, straat of gebouw, maar wel voldoende voor een DIY-project van klusser of een kleiner project voor ZZP’ers. 2e Kans Bouwmaterialen faciliteert bedrijven in de verkoop van de bouwmaterialen.

Duurzaam bouwen

Eén van de projecten in Nederland waarbij duurzaamheid voorop staat is woonproject Boschgaard in Den Bosch. Boschgaard combineert duurzaam bouwen en zelfwerkzaamheid. Uiteindelijk worden en 19 duurzame sociale huurwoningen neergezet in Den Bosch Oost, gecombineerd met een buurtcentrum. De woningen worden zoveel mogelijk met hergebruikte materialen gebruikt. Deze materialen zijn vrijgekomen uit sloop- en renovatieprojecten. Het hergebruiken van bestaande bouwmaterialen is immers duurzamer dan nieuwe producten te produceren.

Verkrijgen van duurzaam bouwmaterialen

Maar waar vind ik duurzame bouwmaterialen? Dat is een vraag die bij veel mensen speelt. In Nederland komen er steeds meer kringloopdepots voor duurzame bouwmaterialen. In de regio Alblasserwaard en Vijfheerenlanden heb je Ecopark Groot-Ammers. Ecopark Groot-Ammers is een samenwerking tussen lokale ondernemers in de regio welke allen gefocust zijn op duurzaamheid. Zo Reinigingsdienst Waardlanden met haar nieuwe milieustraat gevestigd op dit terrein. Bij de milieustraat kunnen mensen hun afval inleveren en worden ze geholpen met het scheiden van het afval. Op deze wijze worden veel herbruikbare materialen er uit gefilterd. Deze materialen worden in samenwerking met 2e Kans Bouwmaterialen en de Gezel weer gereedgemaakt voor hergebruik. Mensen kunnen tegen een scherp tarief de materialen kopen en inzetten voor hun eigen projecten.

Duurzaam verbouwen

Van plan om jouw woning te verduurzamen? Dit kan met duurzame bouwmaterialen. In het depot hebben wij isolatiemateriaal om huizen te isoleren. Ook het verbouwen met hergebruikte materialen valt onder duurzaam verbouwen. Wanneer er balken worden hergebruikt in uw woning of schuur heb je al een duurzame stap gezet! Op zoek naar specifieke materialen? Neem contact met ons op!

Chat openen
Hallo, heb je iets gezien waarin je geïnteresseerd bent of ben je naar iets specifieks op zoek?